Translate

13 мар. 2015 г.

Україна офіційно покликала миротворців

Україна звернулася до ООН з офіційним запитом на введення миротворчого контингенту на Донбас. Про це заявив директор інформаційного департаменту Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, повідомляє socportal.info з посиланням на УНІАН з посиланням на Associated Press.
Згідно з повідомленням, Перебийніс зазначив, що склад і обсяг пропонованої місії будуть узгоджені в ході консультацій з ООН.
Він також уточнив, що попередньо заявка була відправлена генеральному секретареві ООН Пан Гі Муну, при цьому додавши, що ще одна буде спрямована в організацію після схвалення пропозиції Верховною Радою України.
2 березня президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 18 лютого «Про звернення до Організації Об’єднаних Націй і Європейського союзу щодо розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки».
Нагадаємо, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін стверджує, що для розгортання миротворців на Донбасі потрібно 6-7 місяців.

Комментариев нет:

Отправить комментарий